Zonneparken

Zonneparken

Where sunpower meets technology

Extrapower is expert in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van zonneparken. Voor uw bedrijf werken we een oplossing op maat uit om zonne-energie maximaal te laten renderen. 

Elk project begeleiden we van A tot Z. Van de studie vooraf, de bouw en uitvoering tot de controle en opvolging kan u rekenen op een gegarandeerde kwaliteit en een hands-on aanpak. Ons team van ingenieurs en technici gaan tot het uiterste om u een snelle en correcte service te verzekeren.

Advies en ontwerp
Think first, act after

Aan elke realisatie gaat een nauwgezet studieproces vooraf om de technisch meest hoogstaande en economisch meest rendabele oplossing te garanderen. Uw vragen en verwachtingen combineren we met onze expertise en ervaring. 

Op basis van een aantal basisgegevens zoals elektriciteitsverbruik en beschikbare oppervlakte gaan we na wat de mogelijkheden zijn. We zoeken steeds naar een ontwerp dat het beste voldoet aan uw wensen en doelstellingen

plan bekijken
plan tonen

Het gaat immers om meer dan het aantal zonnepanelen alleen. In ons voorstel brengen we alle elementen in kaart die een rol spelen bij uw beslissing, gaande van omgevingsfactoren tot subsidies en eventuele andere voordelen.

“Omdat geen enkele opdracht dezelfde is, bieden wij geen standaardpakketten. De noden en verwachtingen zijn telkens anders, de omstandigheden evenzeer. Elk voorstel is het resultaat van minitieus denkwerk en weloverwogen beslissingen in functie van het doel.”
Bouw en installatie
Een sterk staaltje engineering

Extrapower staat zelf in voor de bouw en installatie van de zonneparken. Hiervoor gebruiken we materialen en componenten van kwaliteitsmerken. De jarenlange ervaring van onze ingenieurs en technici maakt dat we de projecten steeds snel en accuraat tot een goed einde kunnen brengen. 

De installatie wordt steeds zorgvuldig voorbereid. Dankzij de opmeting van de beschikbare (dak)oppervlakte in 3D in combinatie met een schaduwanalyse kunnen we de opbrengst gedetailleerd in rekening brengen. Dit communiceren we met de klanten en indien nodig kan er nog bijgestuurd worden.

construction and installation solar panels
Construction and installation

Na kick-off en planningsmeeting zijn we klaar voor de installatie. De projectleider volgt de werken nauwgezet op en stuurt bij waar nodig. Doordat we met diverse professionele partners samenwerken kunnen we steeds heel snel schakelen bij onvoorzienigheden. Zo komt de deadline van het project niet in het gedrang.

Controle en onderhoud
Eyes on energy

Na de testfase en keuring door een erkend keuringsbedrijf gaan we over tot aansluiting en opstart van installatie. We nemen de administratieve afhandeling met de netbeheerder en aflevering van de Groene Stroom Certificaten voor onze rekening zodat u volledig ontzorgd bent voor de definitieve oplevering.

Na ingebruikname kan u blijven rekenen op onze diensten voor opvolging en onderhoud (O&M). Dankzij de onderhoudscontracten bent u steeds verzekerd van een correcte opvolging. Wij monitoren al onze installaties online tot in het kleinste deail zodat we proactief kunnen handelen in geval van problemen of storing. Dankzij grondige analyse en een accurate communicatie bent u soms sneller op de hoogte van mogelijke terugval dan dat u het zelf hebt gemerkt. 

Controle en onderhoud
controle en onderhoud
We houden ons eraan om u steeds op gepaste wijze te informeren over de performantie en rendabiliteit van uw installatie. Daarnaast hebt u via een persoonlijke login toegang tot het monitoring systeem.
Bovendien kunnen wij heel snel schakelen als er een interventie nodig is. We hebben professionele technici in huis en werken samen met betrouwbare partners om uw zonneproductie te verzekeren.
Operations
Vlekkeloze exploitatie of verhuis

Naast de studie en uitvoering van uw zonne-energie installatie kan u ook op Extrapower rekenen voor de exploitatie ervan. 

verhuis
exploitatie
Exploitatie

Zonneparken dienen om de vijf jaar herkeurd te worden. Extrapower houdt dit nauwgezet bij en verwittigt wanneer uw installatie herkeurd dient te worden. Indien nodig kan Extrapower uw elektrische installatie updaten zodat u aan de laatste nieuwe normen voldoet.

Verhuis

Voor tijdelijke demontages en het verhuizen van zonnepanelen installaties kunt u beroep doen op Extrapower. Dit is soms nodig als een installatie verhuist naar een andere locatie. Ook bij een dakherstelling worden de panelen tijdelijk gedemonteerd en daarna terug geplaatst. Hiervoor worden, indien nodig, structurele en operationele optimalisaties in meegenomen. Extrapower beschikt over professionele apparatuur om de zonnepanelen op een veilige manier te demonteren en stockeren.

Looking for new energy solutions?

Neem vrijblijvend contact als u plannen hebt om te investeren in zonne-energie.