08 aug 2022

News

VCA**-certificaat stuwt ExtraPower naar hoger niveau

#VCA #Certified #Veiligheid #Gezondheid #Milieu
08 aug 2022

Sinds 8 augustus 2022 is ExtraPower de trotse bezitter van het VCA**-certificaat. Aannemers die dit kwaliteitslabel behalen, voldoen aan een uitgebreide checklist met cruciale vereisten op vlak van veiligheid, gezondheid en milieu. 

Professionele groei

"ExtraPower blijft groeien. In functie daarvan, vinden wij het essentieel om onze structuur verder te professionaliseren", verduidelijkt Sekander Khan, Business Development Manager. "Het behalen van het VCA**-certificaat past volledig binnen dat verhaal. Gedurende zes maanden hebben we er alles aan gedaan om onze organisatie klaar te stomen om volledig conform de VCA**-eisen te werken. Dat impliceert continue inspanningen op vlak van administratie, werkvoorbereiding en een actieve opvolging tijdens de uitvoering. Zo verzekeren we dat de plaatsing en indienststelling van zonnepanelen veilig, gezond en milieuverantwoord gebeurt, net zoals onze overige activiteiten. 

Unieke positie

Met het behalen van het VCA**-certificaat, treedt ExtraPower toe tot een select gezelschap. "Op dit moment kunnen maar heel weinig aanbieders en installateurs van zonnepanelen deze erkenning voorleggen", aldus Jannes Soutaer, VGM-functionaris en CEO. "Het bewijst dat je op vlak van kwaliteit en veiligheid een streepje voor hebt op andere spelers. Steeds meer klanten vereisen dat hun aannemer hierover beschikt, omdat dit hen op alle mogelijke vlakken de grootste mogelijke garantie biedt op een veilige aanpak."

Ook voor onderaannemers

Met het VCA**-certificaat gaat ExtraPower de 'extra mile'. We leggen dit strenge veiligheidsbeleid namelijk niet alleen op aan onszelf, maar ook aan onze partners. Een gestructureerde veiligheidsaanpak impliceert dat alle schakeltjes van de ketting hierin meedraaien. Daarom is het belangrijk dat onze onderaannemers volledig meegaan in dit verhaal. Het VCA**-certificaat is voor ons de ideale leidraad om iedereen mee te krijgen en, naast onze technische groei, ook het veiligheidsniveau binnen onze organisatie en op werven helemaal op punt te krijgen."

Een VCA**-engagement is vrijblijvend. Elk jaar is er een kleine audit om te controleren of alle vereisten worden gerespecteerd. Om de drie jaar vindt er een grondige audit plaats om het certificaat opnieuw te verdienen.

VCA logo