14 feb 2023

News

ExtraPower creëert extra ruimte voor medewerkers

#expansion #growth
14 feb 2023

De explosieve groei die ExtraPower de jongste vijf jaar heeft doorgemaakt, is alleen maar mogelijk dankzij competente en gemotiveerde mensen. Zij verdienen een prettige omgeving om elke dag opnieuw het beste van zichzelf te geven. Daarom investeren we op verschillende locaties in nog aangenamere en grotere kantoorruimtes.

ExtraPower tweede verdieping
Interieur
Hoofdkantoor

Sinds 2019 is het hoofdkwartier van ExtraPower gehuisvest in Industriepark Oost in Beernem. "De snelle expansie van de voorbije jaren, zorgde ervoor dat we in dit pand op onze limieten botsten", vertelt medezaakvoerder Tineke Serru.

"Daarom zijn we volop bezig met de bouw van een tweede verdieping. De staalbouw is intussen klaar, tegen eind februari 2023 zal deze extra etage wind- en waterdicht zijn. De ambitie is om deze nieuwe ruimte in mei 2023 in gebruik te kunnen nemen."

Cockpit

Dankzij deze uitbreiding zullen alle ondersteunende diensten, zoals de administratie, de interne verkoopafdeling en het magazijn, meer ruimte hebben. "Twintig bedienden zullen hier in alle comfort aan de slag kunnen. Daarnaast beschikken we er over twee grote vergaderzalen, een geluiddichte 'cockpit' (om in alle rust aan online meetings te kunnen deelnemen) en een 'phone booth' voor optimale telefonische gesprekken. De uitbreiding maakte het ook mogelijk om een grotere eetzaal met bar te creëren. Zo wordt het nog gezelliger om over de middag samen te lunchen. In de zomer kan dat trouwens ook aan de picknicktafels buiten."

Tweede locatie in Beernem

Onlangs kocht ExtraPower een extra locatie, gelegen in hetzelfde industriepark als het hoofdkantoor. "Deze site bevindt zich op ongeveer 300 meter van ons hoofdkantoor", gaat Tineke verder.

"Het wordt de nieuwe habitat voor al onze projectleiders en de engineering-afdeling. Hoewel het gebouw nog vrij jong is, zullen we ook hier het interieur een hedendaagse tint geven, die helemaal aanleunt bij onze huisstijl en frisse dynamiek. Met elektronische steps wordt het voor onze mensen erg handig om tussen beide gebouwen te pendelen en de connectie met de andere collega's te behouden, bijvoorbeeld tijdens lunchmomenten. Dit kantoor biedt ruimte aan een tiental medewerkers en beschikt nog over uitbreidingsmogelijkheden."

Op deze tweede locatie in Beernem zullen ook alle diensten van ExtraVolt worden gegroepeerd. ExtraVolt is de afdeling van de ExtraPower-groep die zich specialiseert in de plaatsing van hoogspanningscabines. "Door de kantoren van de engineering en projectleiding van ExtraPower op dezelfde locatie als ExtraVolt te voorzien, stimuleren we de synergie tussen beide ondernemingen."

Waregem

Drie jaar geleden realiseerde ExtraPower de overname van Elektro Himpe uit Waregem. Deze locatie, gelegen in de Roger Vansteenbruggestraat, blijft de uitvalsbasis voor de medewerkers van Elektro Himpe. "Hier hebben we een deel van het gebouw omgevormd tot een satellietkantoor voor ExtraPower-medewerkers uit de regio Zuid-West-Vlaanderen en de Westhoek."

"Door de integratie van moderne klimatisatietechnieken, beantwoordt dit gebouw aan de strengste normen op dat vlak. Ook hier heeft onze interieurpartner werk gemaakt van een cosy werkomgeving, die helemaal de sfeer van een bedrijf met familiaal karakter ademt. In een volgende fase integreren we hier ook een koffiehoek en krijgt de multifunctionele ruimte een 'warme' aankleding."

Flexbureau Elektro Himpe
Zwevezele

Sinds 2022 maakt ook Mortitech deel uit van de ExtraPower-groep. "Deze onderneming is gespecialiseerd in industriële elektriciteit. Dit blijft de professionele thuis van de medewerkers van Mortitech. Indien gewenst kunnen ook andere medewerkers van onze groep er gebruik maken van de faciliteiten die aangenaam werken stimuleren."