10 nov 2021

News

Een primeur in Vlaanderen!

#primeur #directe kabel
10 nov 2021

Een bedrijf dat haar dak vol plaatst met zonnepanelen is geen nieuws meer. Ook al gaat het hier over één van de grootste zonnedaken van de stad. Want het totale project is goed voor zo'n 12.500 m² aan zonnepanelen. Dat is ongeveer gelijk aan 2 voetbalvelden.

ExtraPower installeerde hier voor GreenPulse als één van de eerste in Vlaanderen een PV installatie dat valt onder het principe van directe kabel. Het grootste deel van het zonnepanelenpark ligt op het distributiemagazijn. En dat is niet de plek waar het chemiebedrijf haar reinigings- en desinfectieproducten maakt. Dat maakt de installatie zo uniek. Christeyns is het eerste bedrijf in Vlaanderen waar dit gerealiseerd werd. Er wordt gewerkt met een directe kabel via de welbekende passerelle over de Afrikalaan die het distributie- en productiecentrum met elkaar verbindt.

De nieuwe installatie is goed voor zo'n 20% van het energieverbruik, maar Christeyns wil dat percentage nog opdrijven naar 40%. Op dit moment is het een besparing van 350 ton co² per jaar. 7C Solarparken heeft ondertussen het project overgenomen van GreenPulse.